Es mostraran sistemes millorats de muntatge d'avions, microxarxes elèctriques i comunicacions d'emergència
IoT Solutions World Congress instal·la tres testbeds d’aplicaciones industrials de l’internet de les coses
Abordar els reptes als quals s’enfronten les indústries per aser més intel·ligents i més competitives en un futur proper requerirà una combinació de coneixement i habilitats per permetre a les empreses a fer un pas endavant. En la seva primera edició, Internet of Things (IOT) Solutions World Congress mostrarà tres testbeds (bancs de proves) amb els quals exposar als assistents exemples pràctics de com l’internet industrial transformarà la informació i les dades en un avantatge competitiu i una major productivitat.
Els testbeds són plataformes d’experimentació controlada pensats per a aplicar noves solucions i provar‑les en condicions reals de funcionament. Aquests assajos exploren tecnologies no provades o combinacions de tecnologies existents en maneres innovadores amb l’objectiu de culminar en productes o tècniques disruptives que així mateix estableixin els criteris i requisits per generar nous estàndards internacionals. Les tres aplicacions pràctiques que s’exposaran al IoT Solutions World Congress estaran coordinades i supervisades per l’Industrial Internet Consortium (IIC).
La primera d’aquestes instal·lacions mostrarà com Bosch, Cisco, National Instruments i Tech Mahindra han aplicat el IoT per a millorar la línia de muntatge d’Airbus. Les normatives de construcció d’aeronaus són extremadament exigents i especifiquen els tipus de cargols requerits i la força amb la qual cal enroscar cada peça o unir parts específiques. Cada pas ha de ser verificat i registrat per la qual cosa les eines utilitzades en aquest projecte -totes amb Wi-Fi- són capaces d’identificar la seva ubicació exacta al taller i documentar cada procediment i l’aplicació de les normatives en cada tasca.
El segon banc de proves mostrarà com RTI, National Instruments i Cisco han utilitzat les solucions de l’internet industrial per optimitzar la generació d’energia a través de micro-xarxes. Un redisseny de les xarxes elèctriques permet definir i controlar àrees més petites de consum i generació amb capacitat de distribució i emmagatzematge que asseguren que l’energia es genera de manera més precisa i fiable. Aquestes xarxes operen de forma independent de la xarxa elèctrica principal però mantenen una connexió amb la infraestructura general que els permet interactuar amb ella de manera coordinada.
L’última aplicació IoT present en el IoT Solutions World Congress mostrarà el projecteInfinite (International Future Industrial Internet Testbed). La iniciativa pretén reconfigurar dinàmicament una xarxa sense canviar la infraestructura física alhora que permet la connectivitat a través de múltiples punts d’accés. La nova plataforma utilitza el Big Data per a crear mitjançant un software específic dominis completament virtuals i independents de manera segura en una mateixa xarxa física –per la qual cosa és ideal per al seu ús en sistemes crítics. A més, Infinite permet connectar-se a aquests dominis virtuals a través de xarxes mòbils.
Un nou horitzó industrial
Fira de Barcelona organitza l’esdeveniment en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium, principal associació del sector, i reunirà organitzacions i desenvolupadors de tecnologia amb l’objectiu d’accelerar el creixement, l’adopció i l’ús generalitzat del IoT industrial. Del 16 al 18 de setembre de 2015, l’Internet of Things Solutions World Congress no només serà un aparador de les aplicacions més innovadores d’aquest sector sinó que també debatrà a través d’un ampli programa de conferències com aquesta tecnologia transformarà l’economia global.
Barcelona, 23 de juny de 2015