L'esdeveniment líder en IoT mostrarà 10 usos pràctics de solucions d'internet industrial
IoT Solutions World Congress anuncia els cinc primers testbeds de la seva edició de 2018
Una porta residencial intel·ligent capaç d’obrir-se a l’arribada del propietari o transformar el seu garatge en una bústia gegant per lliuraments de compres en línia, una solució d’estudi en temps real i impressió 3D per dissenyar i produir sabates a la mateixa botiga en només dues hores, un camió de bombers completament connectat i sensoritzat capaç de mesurar recursos, una plataforma intel·ligent per controlar la qualitat de l’aigua en piscifactories i una poderosa plataforma capaç de configurar qualsevol dispositiu en qualsevol plataforma en qüestió de segons. Aquests són els primers cinc projectes anunciats per participar en l’àrea de testbeds de IOT Solucions World Congress, que se celebrarà a Fira de Barcelona del 16 al 18 d’octubre, l’esdeveniment exposarà 10 testbeds o bancs de proves que mostren com l’internet de les coses (IOT) remodelarà l’economia global.
El banc de proves d’accés residencial intel·ligent desenvolupat per MARANTEC i Guh mostrarà un sistema capaç de respondre lògicament a diferents situacions un cop desplegat. Les portes són capaços de ventilar la propietat si ho recomanen els sensors de temperatura i humitat, combinant la seva acció amb sistemes de control d’il·luminació ja instal·lats, notificant al servei de manteniment el tipus exacte d’error experimentat, integrant un servei de lliurament capaç de transformar un garatge en una bústia o fins i tot instal·lar estacions de recàrrega elèctrica barata a garatges privats i fer que el garatge privat esdevingui un punt de recàrrega disponible per al públic.
La marca danesa de calçat ECCO s’associa amb Dassault Systèmes, la companyia 3Dexperience que lidera el camí cap a innovacions sostenibles, i llançarà una experiència en la qual les dades biomecànics individuals són analitzats a la mateixa botiga per combinar el resultat amb tècniques fabricació additiva capaços de crear sabates personalitzats ràpidament. A través de sensors portàtils i en només 30 segons, els escàners 3D determinen l’ajustament individual i creen una entresola personalitzada, que és el cor funcional de la sabata. En una parell d’hores, les entresoles personalitzades es materialitzaran per al model de sabates seleccionats. Aquest projecte de calçat d’impressió en 3D està revolucionant la indústria de béns de consum, trencant els límits de la personalització del producte i l’experiència del consumidor.
El tercer banc de proves mostrarà un camió de bombers intel·ligent desenvolupat per Emergency One juntament amb Vodafone, equipat amb un conjunt de solucions que permeten l’automatització d’una sèrie de tasques en el tauler de control del vehicle. Mentre que les etiquetes intel·ligents, els sensors i el maquinari de RFID garanteixen que tot l’equip vital estigui a bord, els sensors d’aigua mesuren la capacitat del tanc i la quantitat d’aigua que s’ha fet servir en cada actuació. El camió també pot registrar quan s’estan utilitzant les sirenes i els llums d’emergència, assegurant que els equips estiguin coberts des d’una perspectiva legal. Quan sigui necessari, les dades recopilades de tots els sensors dels vehicles poden crear un informe posterior que recopili els integrants del equips, per quant de temps es va atendre un incident i altres dades requerides.
L’empresa saragossana Libelium participarà en l’àrea de testbeds amb una solució desenvolupada per la piscifactoria iraniana ASM Afarinesh Samaneh Mehr Engineering Co a la costa del mar Caspi. Libelium va desenvolupar un sistema Smart Water per mesurar els paràmetres de qualitat de l’aigua de les piscifactories del nord del país utilitzant la xarxa de comunicacions Loriot i la visualització Thing +. La nova plataforma ha aconseguit resultats a través de sensors desplegats a boies millorant la productivitat de la piscifactoria, disminuint les moratlitat i reduint costos i temps de producció.
El desplegament de sistemes IOT complexos que combinen sensors i plataformes basades en el núvol ara són gairebé tan fàcils de configurar com els dispositius plug-and-play. Actualment, es necessiten entre 20 i 40 minuts per dispositiu IOT per aprovisionar un sistema de gestió de dispositius IOT en el núvol i la majoria requereix una configuració prèvia per part dels fabricants o d’un instal·lador certificat per a la configuració manual in situ. Mocaná, juntament amb Intel i ARM, han desenvolupat un sistema capaç de configurar equips i sensors i fer que transmetin dades rellevants a qualsevol plataforma basada en el núvol segons després de l’encesa.
Els anomenats testbeds són plataformes experimentals dissenyades per implementar solucions innovadores i provar-les en condicions de funcionament reals. Aquestes proves exploren noves tecnologies o combinacions de les existents amb l’objectiu de crear productes o tècniques innovadors amb el potencial de generar nous estàndards internacionals. Les aplicacions pràctiques exposades al Iots Solutions World Congress (IoTSWC) seran coordinades i supervisades per Industrial Industrial Consortium (IIC).
IoTSWC és l’esdeveniment líder a Internet industrial i la transformació digital dels sectors empresarials, que combina un congrés, una exposició comercial i bancs de prova. La seva propera edició espera reunir 300 expositors i 250 ponents de tot el món. L’edició d’enguany està llista per mostrar el creixement del IOT i la seva implementació a gran escala en un ampli ventall d’aplicacions industrials i de negocis, i també demostrarà la convergència d’aquesta tecnologia amb intel·ligència artificial i el blockchain. Més de 13,000 professionals de 114 països van visitar el IoTSWC 2017.
Barcelona, Juliol 2017