Hi participaran ponents d'empreses com Sauber, Adidas, Volvo Trucks, Ruag, Roland Berger i Arcelor Mittal
Els principals avenços de la impressió 3D, presents a la quarta edició d’INDUSTRY
Peces de la propera nau espacial que trepitjarà la Lluna, parts de monoplaces de Formula 1, components de motors d’avions, aplicacions en l’àmbit mèdic i del retail. La impressió 3D té cada cop més aplicacions i els principals desenvolupaments tecnològics del moment es podran conèixer en la nova edició d’INDUSTRY From Needs to Solutions. El saló sobre manufactura avançada, que organitza Fira de Barcelona del 29 al 31 d’octubre al recinte de Gran Via, comptarà amb la participació d’una vintena d’experts en impressió 3D, una zona expositiva i un espai amb exemples de fabricació additiva.
INDUSTRY From Needs to Solutions segueix amb la seva aposta per apropar a tota la indústria els avantatges de la fabricació additiva. Ho farà a través del programa de conferències IN(3D)TALKS en el qual s’organitzaran una quinzena de sessions al voltant de 5 temàtiques: automoció, aeronàutica, indústria, salut, retail i béns de consum.
A la taula rodona d’aeronàutica, Manuel Aliprandi, enginyer de materials i processos de RUAG Aerospace, donarà a conèixer els detalls de la primera peça impresa en 3D que viatjarà pròximament a la Lluna. Serà un tren d’aterratge de la missió privada SpaceIL prevista pel proper 18 de febrer. Aliprandi compartirà taula amb Paolo Calza, director de disseny i tecnologia d’Avio Aero, que forma part de General Electric i està especialitzada en la fabricació de peces de motor d’avions mitjançant tecnologia additiva.
Pel que fa a la sessió sobre automoció, es donarà a conèixer l’entrada de la fabricació additiva al món de la Formula 1, de la mà de Christoph Hansen, cap de desenvolupament tècnic de l’equip Sauber, ara integrat dins l’escuderia Alfa Romeo Racing. De la seva banda, David Magnuson, cap de l’àrea de fabricació additiva de Volvo Trucks compartirà els beneficis del prototipatge en 3D; mentre que Bernhard Langefeld, soci i expert en fabricació additiva de la consultora Roland Berger, analitzarà el moment en què es troba el 3D actualment.
De la seva banda, la vessant de salut s’abordarà a partir del testimoni d’alguns dels principals hospitals catalans (Clínic, Sant Joan de Déu, Bellvitge, Parc Taulí, Althaia i Olot) que compartiran metodologies, materials i aplicacions de la impressió 3D en l’àmbit mèdic.
Altres ponents destacats d’IN(3D)TALKS seran Virgilio García, director del programa de recerca global d’Arcelor Mittal, la companyia líder mundial en producció d’acer que participarà a la taula rodona d’indústria. També Simone Cesano, director sènior d’operacions i disseny d’Adidas i Alberto Lovisetto, coordinador del projecte de 3D de la marca de luxe Moncler, a la vertical de retail i béns de consum, un any més representada pel concurs Reshape.
Així mateix, INDUSTRY comptarà amb una àrea expositiva amb una trentena d’empreses de l’àmbit del 3D i una arena d’innovació on es mostraran algunes peces fabricades amb aquesta tecnologia, fent palpable com la fabricació additiva ja ofereix solucions tangibles a indústries com l’aeronàutica o l’automoció, entre d’altres.
Més enllà de la fabricació additiva
A banda de la impressió 3D, la nova edició d’INDUSTRY disposarà de sis àrees expositives més: màquina eina (només els anys senars), automatització i robòtica, motlles i matrius, nous materials, connectivitat i dades, i disseny i serveis.
Igualment, el coneixement serà element distintiu del saló de Fira de Barcelona ja que inclourà la celebració de quatre esdeveniments: la primera edició de MAX, un congrés sobre manufactura avançada; CYBERSECURITY Congress, un certamen sobre ciberseguretat i Ayri11, al voltant de l’automatització i la robòtica, a part de les conferències inscrites dins dels IN(3D)TALKS.
Barcelona, 12 de setembre de 2019