200 professionals ajudaran els visitants a millorar el seu currículum i orientar-se professionalment
El Saló de l’Ocupació Juvenil facilita el contacte amb empreses i la incorporació al mercat laboral
La tercera edició del Saló de l’Ocupació Juvenil oferirà als joves d’entre 16 i 35 anys la possibilitat d’informar-se, assessorar-se i conèixer les posicions de treball més demandades en diferents sectors. A més, el certamen organitzat per Fira de Barcelona, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut del consistori, permetrà connectar amb empreses i organitzacions al jovent que hagi finalitzat els seus estudis i estigui a punt de començar la seva trajectòria professional.
Les persones entre 16 i 35 anys que vulguin accedir al mercat laboral trobaran el 19 i el 20 de març al Saló de l’Ocupació Juvenil totes les claus per fer-ho de la millor manera possible. Sota el lema ‘Posa el talent a treballar’, el certamen posarà a l’abast dels visitants totes les eines necessàries per aprendre a millorar el seu currículum, preparar-se per a un procés de selecció o entendre en quins sectors encaixa millor el seu perfil.
El saló afavorirà el contacte entre empreses, organitzacions i institucions que aposten pel talent jove, i persones que volen accedir al món professional o estiguin pensant a redirigir la seva carrera. L’agència municipal té com a prioritat fer de Barcelona ciutat de talent. Per a això, es duran a terme tallers i xerrades, en què les companyies explicaran quines són les competències més valorades a l’hora d’incorporar a algú i donaran recomanacions i consells per a participar en els seus processos de selecció.
Una de les novetats serà l’espai de l’espai Salta al món laboral amb 10 temàtiques com comerç, economia digital, economia verda i circular, esport, indústries creatives, lleure i nàutica, entre d’altres. Així mateix, en l’espai Descobreix es donaran a conèixer noves professions que el mercat laboral està demandant i s’explicarà als interessats com accedir-hi i quin tipus de formació es necessita. Per a això, comptaran amb testimonis d’altres joves que van trobar la professió que més els encaixava i podran veure a professionals de diferents sectors fent demostracions per entendre en què consisteix la seva feina. Aquest any s’ha habilitat un mapa de recursos per a aquest objectiu.
A un altre dels espais s’ajuda als joves que defensin els seus drets laborals des de la signatura del primer contracte. Hi participen el Consell de la Joventut, els sindicats, així com els serveis INFOjove i els punts de defensa de drets laborals de Barcelona Activa. En tots els salons es contemplen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, tant perquè es garanteixin els drets com per conscienciar que les accions que es portin a terme en l’àmbit professional siguin compatibles amb un món més sostenible.
Trobar feina segons les seves preferències
Els serveis d’orientació, formats per 200 professionals de diferents departaments de l’Ajuntament de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya, atendran els assistents de manera individual, ajudant-los a preparar visites personalitzades al saló en funció de les seves preferències i la seva formació; i mostrant-los les diferents activitats que tenen lloc a la sala perquè aprofitin al màxim la seva visita.
A més, al Saló de l’Ocupació Juvenil torna a comptar amb una àrea específica per a conèixer el món de l’emprenedoria de la mà de Barcelona Activa; i amb un espai dedicat a assessorar els joves sobre els seus drets i deures laborals, en què experts resoldran dubtes sobre convenis, nòmines o contractes de manera confidencial.