Ofereix informació i assessorament a través de més de 1.500 videoconferències, xats i webinars
En marxa FiraCampusVirtual amb més de 150 centres de formació i 400 orientadors
Fins diumenge els estudiants que estan en procés de triar una carrera universitària, un grau mitjà o superior, o un màster o postgrau, tenen una cita amb FiraCampusVirtual, la plataforma digital que Fira de Barcelona ha llençat davant la impossibilitat de poder celebrar el Saló de l’Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid-19. Més de 150 expositors, entre universitats, centres de Formació Professional, Batxillerat, ESO, formació artística, o escoles d’idiomes participaran d’un certamen que reforça l’orientació i assessorament acadèmic.
Pel que fa a estudis universitaris, postgraus o màsters, destaca la presència de la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat de Vic (UVic), la Universitat d’Andorra, la Universitat Abat Oliva CEU (UAO CEU) o la Universitat de Manresa (UVic-UCC) que presentaran la seva oferta de cara al curs 2020-21.
FiraCampusVirtual també posa èmfasi en la Formació Professional, una de les opcions que més sortides laborals està assolint en els darrers temps. Especialitats com el disseny de videojocs o l’oci digital dels centres IPF o FX Animation, juntament amb els estudis de microinformàtica o xarxes, de l’Escola Pàlcam o d’imatge i so, del CEV, conviuran amb formacions més tradicionals com són els graus d’automoció i mecànica de l’Escola Monlau o de l’escola d’aprenents de SEAT.
Informació i assessorament personalitzat
Els estudiants interessats en accedir a FiraCampusVirtual ho poden fer a través d’un ordinador, un telèfon mòbil o una tauleta a www.firacampusvirtual.com, de 10h a 20h, de dimecres a dissabte i de 10h a 17h, el diumenge. Un cop dins la plataforma, tenen l’oportunitat de realitzar una visita simulada pels palaus de Montjuïc de Fira de Barcelona i recórrer de manera àgil i interactiva els estands dels més de 150 expositors participants. Clicant en cadascun d’ells, accediran a un taulell informatiu virtual on trobaran informació relativa a l’expositor, l’oferta que presenta i les seves novetats, vídeos informatius, espai de descàrrega de documents i enllaços d’interès.
Igualment, poden participar en les més de 1.500 videotrucades, webinars i xats organitzats per tal d’informar, orientar i resoldre dubtes, de la mà dels més de 400 professionals que atendran els estudiants de forma grupal o personalitzada. Si bé el saló finalitza el diumenge, durant dos mesos es mantindrà obert un canal de consultes per tal de resoldre les que hagin quedat pendents.