S'exhibiran sistemes de seguiment de tortugues, de protecció de dades sanitàries, i d’extinció d’incendis
IOTSWC mostra les millors startups de la indústria IoT en una nova àrea
L’edició 2019 de IOT Solutions World Congress (IOTSWC) comptarà amb una àrea específica nova sota el nom d’IOT Solutions.Font, que se centrarà en empreses emergents amb productes i serveis originals i innovadors basats en internet de les coses (IoT), Intel·ligència Artificial (IA) i Blockchain. En la seva primera edició, acollirà un total de 10 empreses de diferents països que ja han provat els seus productes al mercat i han demostrat un potencial real d’internacionalització. Aquestes noves empreses mostraran les seves solucions a l’àrea d’exposició, participaran en activitats de networking i competiran per accedir a un programa d’acceleració.
Les empreses participants ofereixen solucions que abasten la ciberseguretat, l’anàlisi de dades i el monitoratge intel·ligent d’equips d’extinció d’incendis. Data Analysis Bureau (Regne Unit) ajuda a les empreses a dissenyar i implementar anàlisi de dades a mida amb l’objectiu de permetre’ls créixer a través de decisions basades en dades; Titan FireSytem (Espanya), desenvolupa, fabrica i comercialitza una gamma de solucions innovadores i de qualitat per al monitoratge d’equips d’extinció d’incendis a través de manòmetres sense fil intel·ligents; Sternum (Israel) proporciona una solució de seguretat de punt final de IOT, holística i escalable, que prevé atacs en temps real i proporciona visibilitat i monitoratge continus.
Blockchain també serà protagonista d’aquest nou espai. Jitsuin (Regne Unit) ha desenvolupat un registre basat en la tecnologia distributed ledger que registra permanentment esdeveniments, automatitza accions correctives i permet un marc de col·laboració a través de tota la cadena de subministrament de ciberseguretat; mentre que IOTIED (França) ha dissenyat una plataforma basada en blockhain perquè els pacients recopilin i controlin les seves dades sanitàries de manera integral i comparteixin dades de manera selectiva amb tercers.
La IA també és un element central d’algunes d’aquestes startups. La solució aim2 d’Agile Lab (Itàlia) porta la IA a l’avantguarda de les indústries per garantir operacions autònomes en temps real quan la presa de decisions és clau; mentre que la solució de Bandora (Portugal) per a proporcionar un control total i en temps real del sistema d’energia d’un edifici també utilitza el potencial de la IA per impulsar el seu producte. Wiliot (Estats Units) ha desenvolupat una etiqueta Bluetooth que no requereix bateria ja que aprofita l’energia de freqüències de ràdio ambientals com Bluetooth, la xarxa de telefonia mòbil o WiFi que li permet funcionar sense límit temporal. IRNAS (Eslovènia) és un laboratori d’innovació especialitzat en el desenvolupament, creació de prototips i fabricació de dispositius IoT, entre els quals destaca un sistema de càmeres i etiquetes IoT utilitzades per rastrejar tortugues marines verdes i capturar imatges de vídeo de la posta d’ous; mentre que Digital Republic (Suïssa) ha desenvolupat plans de dades mòbils de tarifa plana per a connectivitat de dispositius IoT a un cost reduït.
El 30 d’octubre, les 10 startups participaran en una competició on hauran de presentar els seus productes i plans de negoci a experts i inversors, els quals escolliran el guanyador d’un pla d’acceleració a Conector, una acceleradora empresarial amb seu a Barcelona.
Barcelona, hub de noves empreses disruptives
Durant l’última dècada, Barcelona s’ha posicionat com un dels principals hubs tecnològics europeus. L’any 2019, es va consolidar com la cinquena ciutat a Europa i la primera a Espanya segons Chrunchbase, amb prop de 1.100 noves empreses tecnològiques i el 34% del total de noves empreses al país. A més, Espanya també és el tercer país europeu amb més poder d’atracció de talents tecnològics provinents d’altres països de la UE.
IOTSWC acollirà algunes d’aquestes empreses disruptives dins els estands de diferents institucions. Entre aquestes es troben les seleccionades per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya com algunes de les empreses emergents més prometedores nascudes a la capital catalana. Aquestes inclouen AEInnova, un negoci de recol·lecció d’energia que desenvolupa una gamma de solucions relacionades amb la generació d’electricitat a partir de calor residual; Bitmetrics, enfocada en el desenvolupament de solucions de dades basades en intel·ligència artificial, estadístiques i optimització matemàtica per oferir solucions d’IA altament eficients; Tracktio, que treballa en el seguiment d’eines i personal en entorns d’operació complexos; i Sigma Industrial Precision, que ha dissenyat una plataforma de manteniment predictiu que permet a les empreses tenir informació útil per augmentar la disponibilitat dels seus actius i millorar el rendiment de la maquinària.
Barcelona, 2 d’octubre de 2019
Imatges disponibles (edició 2018)
Maria Dolores Herranz / Folc Lecha
Tel. +34 93 233 25 41 / 35 55
mdherranz@firabarcelona.com
flecha@firabarcelona.com