Satisfacció d’expositors i visitants al tancament de la primera fira industrial celebrada després de la pandèmia
L’optimisme marca l’edició més sostenible i innovadora d’Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas
Després de quatre dies de gran activitat, Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas tanquen avui les seves portes a una edició que ha posat de relleu la condició que tenen aquests tres esdeveniments com a cites imprescindibles de la indústria química, del plàstic i del tractament de superfícies. L’aposta per la sostenibilitat, la digitalització i la transferència de tecnologia dels tres salons organitzats per Fira de Barcelona ha despertat l’interès dels nombrosos professionals que han visitat els tres certàmens enmig d’un clima d’optimisme de cara a la reactivació econòmica.
Del 14 al 17 de setembre, el pavelló 3 del recinte de Gran Via ha reunit, en una edició adaptada en volum i dimensió a el context actual, a un total de 377 expositors i 654 marques, que han presentat les seves novetats i iniciatives compromeses amb el medi ambient amb una molt bona acollida.
En aquest sentit, l’esdeveniment ha registrat prop de 15.000 visitants professionals, la qual cosa ha permès a les empreses expositores obrir noves oportunitats de negoci. En aquesta línia, el certamen ha comptat amb un programa d’VIP Buyers nacional i internacional amb la presència de 150 potencials compradors procedents de països com Alemanya, Algèria, Colòmbia, Costa d’Ivori, Gran Bretanya, Finlàndia, Suècia o Tunísia, entre d’altres.
El president d’Expoquimia, Carles Navarro, ha assenyalat que “aquesta edició ha posat de manifest el compromís de el sector amb la innovació per assolir la descarbonització que reclama el nostre planeta”. Per això, l’espai d’innovació Smart Chemistry, Smart Future, promogut per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), ha estat un dels grans atractius del saló, en presentar els productes desenvolupats per diverses empreses per assolir els Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) com, per exemple, el primer robot humanoide emocional, bioplàstics biodegradables i compostables, tecnologies per al reciclatge químic o el primer PVC produït a partir de biomassa.
Reciclatge i digitalització
Així, l’aposta del sector per l’economia circular i sostenible ha estat eix d’un esdeveniment en el qual, en una iniciativa totalment inèdita a Espanya, Equiplast ha posat en marxa una planta de reciclatge que, durant els quatre dies de celebració, ha tractat un total de 4.500 quilos de plàstics. El president d’Equiplast, Bernd Roegele ha destacat que “els expositors ens han fet arribar la seva satisfacció per la quantitat i qualitat dels visitants en un entorn tan complicat com l’actual”.
Per la seva banda, Eurosurfas ha donat a conèixer els últims avenços en l’àmbit de les superfícies funcionals, que permeten dotar de determinades propietats com antioxidants o repel·lents a l’aigua a l’acabat final de tot tipus de productes. El seu president, Giampiero Cortinovis, ha expressat el seu “reconeixement a les empreses que han decidit participar en l’edició d’aquest any i la contribució del saló a la transformació digital d’aquesta indústria”.
El congrés Eurocar d’Eurosurfas, els Premis Expoquimia i Equiplast, així com diverses jornades, seminaris i presentacions que han comptat amb la participació, entre d’altres, del secretari general d’Indústria, Raül Blanco; el responsable d’Assumptes Públics i Sostenibilitat de BASF, Iván Albertos; i el cap de Desenvolupament de Negoci de Telefónica, Miquel Nieto, han completat l’oferta d’aquest any.
De periodicitat triennal, la propera edició d’aquests tres esdeveniments, que compten amb el suport dels centres tecnològics Leitat i Tecnalia com a socis estratègics, tindrà lloc l’any 2023.