Combinant un format presencial i digital, se celebraran del 21 al 23 de setembre al recinte de Montjuïc
Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, junts per reactivar les empreses, l’emprenedoria i el treball
Enguany Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebraran plegats tres dies: del 21 al 23 de setembre, amb format presencial, amb el compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, i també virtual. L’objectiu és, especialment en aquest 2020, contribuir a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats de treball. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, tindrà lloc en un moment clau per impulsar l’activitat econòmica i adaptar els negocis, el mercat laboral i el talent al nou escenari sorgit amb la pandèmia.
Els dos esdeveniments conflueixen amb eines, recursos, orientació i propostes formatives d’utilitat per a persones emprenedores, treballadors autònoms, pimes, start-ups i tothom qui cerqui feina, un canvi professional o treballar pel seu compte. Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació ocuparan la totalitat del Palau núm.8 del recinte de Montjuïc amb un precís protocol de mides de seguretat i prevenció, elaborat per Fira de Barcelona en col·laboració amb experts en gestió de riscos i l’assessorament de l’Hospital Clínic. De fet aquesta doble cita, juntament amb la Valmont Barcelona Bridal Week, marcarà la represa de l’activitat firal a la capital catalana i serà la primera que tindrà lloc en format presencial.
Cada saló manté el seu enfoc i programa d’activitats, alhora que es creen interconnexions, activitats i espais comuns, que augmentaran els continguts de valor per al visitant. Paral·lelament es combinarà el format presencial amb activitats virtuals per ampliar l’abast, l’audiència i la durada més enllà dels dies de celebració. Molts dels continguts com ara les principals conferències que tinguin lloc al recinte firal es difondran on-line per arribar a un nombre més gran de persones. També hi haurà assessoraments online i les entitats promotores compartiran càpsules formatives, webinars i activitats a través de la xarxa en els dies previs i posteriors als esdeveniments.
Per al primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, “estem determinats a fer servir totes les eines i recursos al nostre abast per reduir l’impacte d’aquesta crisi, i pensem que aquesta fira servirà per oferir suport i oportunitats a pimes, professionals, autònoms, i també a persones en procés de cerca de feina, o aquells qui vulguin conèixer de primera mà les empreses que es dediquen a fer processos de selecció i contractació. A través del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE), hem estudiat la millor manera i el format més òptim per fer-ho possible, i si tot ho permet, aquesta serà una de les primeres fires presencials que es realitzaran a Barcelona, contribuint a la reactivació de l’economia de la ciutat”.
Activitats i espais
Bizbarcelona comptarà amb conferències, a més d’espais d’assessorament personalitzat i activitats de networking al voltant de tres eixos temàtics: Emprendre & Startups; Creixement & Pimes; i Nous reptes, Noves Realitats. Inclourà, a més, una zona d’estands d’entitats, institucions i empreses amb eines, ajuts, recursos i solucions per als negocis, la gestió empresarial, el màrqueting i les vendes. També hi haurà l’àrea Bizfranquícies, amb ensenyes que cerquen franquiciats i inversors a Catalunya, i el nou espai Startup Arena, amb continguts específics per a empreses de nova creació amb base tecnològica i innovadora.
Igualment, en el marc del Bizbarcelona, es farà un acte de reconeixement a les millors iniciatives emprenedores i solucions aportades per pimes en els darrers mesos que hagin ajudat a fer front a l’emergència sanitària. Es vol posar en valor la solidaritat, la cooperació, la sostenibilitat o la proximitat d’accions dutes a terme per negocis i empreses que han contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia.
Per la seva banda, el Saló de l’Ocupació ofereix la possibilitat d’informar-se, assessorar-se i conèixer els perfils de treball més demandats en diferents sectors, així com de contactar amb empreses i entitats que busquen incorporar treballadors a les seves organitzacions a través de l’espai Talent Arena. Entre les seves activitats s’inclouen xerrades, conferències, tallers per afrontar amb èxit la tasca de trobar feina, espais d’assessorament individualitzat, a més de serveis personalitzats d’orientació laboral i de defensa dels drets del treballadors. Hi haurà també un àrea per conèixer entitats i opcions laborals al tercer sector i un espai obert a professionals del món de l’ocupació per compartir idees, estratègies i bones pràctiques en recursos humans, transformació del treball i inserció laboral.
Donades les circumstàncies actuals, el Saló de l’Ocupació Juvenil ha esdevingut un Saló d’Ocupació per a tothom, volent donar resposta a tota la ciutadania que pugui cercar feina en aquest moments. No obstant això, el Saló tindrà un focus especial per al jovent, ja que és un dels col·lectius més afectats per la crisi, i la preparació de la Fira ha anat a càrrec del Departament de Joventut i de Barcelona Activa.
A més, com a part del Saló de l’Ocupació s’integra l’espai Sí i Millor, di-capacitat i talent. Amb el suport també de l’Ajuntament de Barcelona, i en aquest cas organitzada per FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya), aquesta àrea té els objectius de facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i, alhora, ajudar les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar un 2 per cent de llocs de treball al col·lectiu.
Ambdós salons acolliran un espai compartit, Talent Arena, per estimular tant l’ocupació com la creació de nous negocis. L’accés tant a un com l’altre és gratuït prèvia acreditació, tenen el recolzament d’institucions i entitats públiques i privades que promouen l’activitat econòmica i l’ocupació, a més d’entitats de l’ecosistema emprenedor, empresarial i formatiu que hi col·laboren. A més de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, tenen una important implicació la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Barcelona, 1 d’agost de 2020
Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com