Suma set esdeveniments que demostren l’auge de la fabricació intel·ligent, connectada i autònoma
Barcelona Industry Week desplega la indústria més avançada i digitalitzada al recinte de Gran Via
Del 29 al 31 d’octubre, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà la principal plataforma firal que impulsa la fabricació intel·ligent, connectada i autònoma. La tercera edició de la Barcelona Industry Week engloba la celebració de set esdeveniments: IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World, AI & Cognitiva Systems Forum, Industry From Needs to Solutions, MAX, Barcelona Cybersecurity Congress i Ayri11, el congrés d’automatització i robòtica. Tots ells abordaran des de diverses perspectives com les tecnologies disruptives no només milloren els processos de fabricació sinó que també redueixen la seva petjada ambiental.
La nova edició de la Barcelona Industry Week (BIW) aplegarà 550 empreses expositores i 600 ponents que prendran part de les més de 400 sessions congressuals, conferències, tallers i taules rodones programades. En conjunt es preveuen 25.000 visitants professionals.
Segons el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, “Barcelona Industry Week es referma com la principal plataforma firal de suport i impuls de la transformació digital de múltiples sectors amb la suma de sis esdeveniments complementaris que ofereixen una visió transversal de totes les innovacions existents per desplegar la indústria més avançada amb l’objectiu de fer més eficients i sostenibles els processos de producció”.
IoTSWC, un pas més en connectivitat intel·ligent
IoT Solutions World Congress (IoTSWC), el major esdeveniment internacional dedicat a l’internet industrial, ocuparà el pavelló núm.2 del recinte de Gran Via, amb 350 expositors, entre ells els principals proveïdors mundials de solucions d’IoT, intel·ligència artificial i blockchain, com ara Microsoft, Sas, Vodafone, Nutanix, Deloitte, T-Systems, Libelium, Kaspersky, Orange, Siemens, Fiware, Hitachi, Relayr, Thingstream, Zyfra, Emnify, Linux Edge Foundation, Hewlett Packard Enterprise i ARM. Incorpora també un àrea de banc de proves per mostrar 10 plataformes experimentals que resolen reptes en entorns reals i una zona que donarà visibilitat als projectes d’startups de diferents països.
Per la seva banda, el congrés amb més de 300 conferenciants analitzarà els beneficis de la digitalització a partir de casos reals que il·lustren els assoliments i noves implicacions que s’obren en l’era de la connectivitat intel·ligent. També hi participen directius d’empreses que ja utilitzen solucions IoT com Hugo Boss, McLaren Group, Airbus, Sanitas, Carrefour Group, Daimler Motors, Ibercaja, Roca, SNCF Réseau, Maersk GTD i l’aeroport de Brussel·les, entre d’altres, a més de representants de les principals empreses de tecnologia. A més es pararà atenció a l’estat del lideratge femení en l’ecosistema IoT.
Blockchain i intel·ligència artificial
Conjuntament amb IoTSWC, tindran lloc dos esdeveniments monogràfics sobre blockchain i intel·ligència artificial, dos tecnologies que agafen volada i que potencien i reinventen les capacitats de l’internet de les coses. Es tracta del Blockchain Solutions World (BSW) i de l’AI & Cognitive Systems Forum (AI&CS), ambdós, com succeeix amb l’IOTSWC, organitzats per Fira de Barcelona conjuntament amb l’Industrial Internet Consortium (IIC).
Al primer (BSW), s’abordaran qüestions com l’ús de blockchain per reduir les amenaces digitals, per autentificar i verificar identitats de persones, control de les dades, signatura de contractes intel·ligents i tot tipus de transaccions electròniques. Així mateix es parlarà sobre l’impacte d’aquesta tecnologia en la generació, distribució i consum d’energia; en la seguretat alimentària; en la nova relació que es pot establir entre agricultors i consumidors; en el comerç global; en l’atenció sanitària; en la mobilitat com a servei, fins i tot, en la compensació d’emissions de CO2.
Al segon (AI&CS) s’analitzarà l’estat d’implementació de la intel·ligència artificial i les tecnologies d’aprenentatge automàtic per a la millora de processos. També es tractaran qüestions relacionades amb l’estandardització, així com aspectes ètics i responsabilitats socials que sorgeixen en la relació de les màquines intel·ligents i les persones. A la llista de ponents destaca l’analista nord-americà Joe Barkai i la seva prospectiva sobre el futur de la intel·ligència artificial i les tecnologies d’aprenentatge automàtic, així com sobre les oportunitats i amenaces que representen les màquines autònomes.
Industry: fabricació avançada
De la seva banda, la quarta edició d’Industry From Needs to Solutions, que ocuparà el pavelló nº3, incrementa el seu caràcter industrial amb la incorporació d’una nova àrea expositiva de màquina-eina que se sumarà als espais de connectivitat i dades, impressió 3D, automatització i robòtica, motlles i matrius, nous materials i disseny i serveis, per tal de donar resposta a les necessitats tecnològiques de les empreses en l’era de la indústria 4.0. Industry From Needs to Solutions està organitzat per Fira de Barcelona i compta amb el suport del Consorci de la Zona Franca. També hi col·laboren el Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, així com els centres tecnològics Leitat, Tecnalia i IAM3DHUB.
La zona expositiva amb més de 150 empreses conviurà amb l’Arena d’Innovació on es mostraran algunes de les solucions industrials més innovadores per impulsar la fabricació intel·ligent. Així mateix, l’espai dedicat a la impressió 3D seguirà tenint pes específic amb la celebració dels In(3d)talks, on més de 50 conferenciants representants d’indústries usuàries d’aquesta tecnologia, com ara Roland Berger, Mobility Goes Additive, Ruag Aerospace, compartiran la seva experiència. Per la seva part, Ayri11, el congrés d’automatització i robòtica tornarà a reunir empreses i joves talents.
Dins el programa d’Industry From Needs to Solutions, neix MAX un nou congrés centrat en la fabricació avançada i les seves aportacions per maximitzar l’optimització en àmbits com l’eficiència, el productes, el negoci i el talent. El congrés comptarà amb 40 ponents d’empreses com DHL, Roche Diagnostics, Fluidra, Siemens, Damm, Seat o Cisco.
Ciberseguretat industrial
Després de l’èxit de la seva primera edició, Barcelona Cybersecurity Congress, repeteix convocatòria centrada en la ciberseguretat en l’àmbit industrial, les solucions, el negoci i la governança. L’esdeveniment que se celebrarà al pavelló núm.3 compta amb 60 ponents, entre els quals destaquen representants de Telefónica, Tata Communications o Microsoft que debatran sobre la implementació de solucions de ciberseguretat en entorns multinúvol, protecció de dispositius mèdics o noves eines per prevenir robatoris d’identitat en serveis financers, entre d’altres.
Així mateix, tots aquests esdeveniments que conformen la Barcelona Industry Week porten associats de forma paral·lela altres activitats de coneixement i networking en què estan implicades com a col·laboradores més de 50 d’entitats entre associacions, col·legis professionals, centres tecnològics i universitats, entre d’altres.
Barcelona, octubre de 2019
Imatges Barcelona Industry Week (edició 2018)
Premsa Fira de Barcelona
Tel. 93 233 20 29
prensa@firabarcelona.com