Del 16 al 20 de novembre, amb 11 ponències i 60 experts nacionals i internacionals
Unprecedented Virtual Fòrum aborda el paper de la ciència i la tecnologia davant els reptes futurs
La digitalització industrial, l’economia circular, la transferència tecnològica i els últims avanços i innovacions científiques en la indústria química, del plàstic o la pintura seran els protagonistes del debat que proposa l’esdeveniment digital de Fira de Barcelona, Unprecedented Virtual Fòrum, que tindrà lloc del 16 al 20 de novembre. Els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast han organitzat aquest nou fòrum, en el qual participaran uns 60 ponents nacionals i internacionals, amb motiu de la celebració de la vintena edició de la Setmana de la Ciència i la Innovació, el major certamen anual de divulgació de la ciència a nivell europeu.
L’objectiu d’aquests salons de Fira de Barcelona, referents de tres sectors essencials com el químic, del plàstic i del tractament de superfícies és contribuir més que mai, davant l’actual situació generada per la pandèmia, a dinamitzar el coneixement, el debat científic, els contactes i el negoci en aquestes indústries amb una important cita virtual que compta amb el suport del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa.
Unprecedented Virtual Fòrum, disposarà de dues sales online. En una acollirà les ponències que giraran entorn de la digitalització, l’economia circular i la transferència tecnològica com a grans eixos de la reactivació econòmica i industrial, mentre que en l’altra es duran a terme les sessions corresponents al Congrés d’Enginyeria Química del Mediterrani, un dels esdeveniments científics de més rellevància a nivell internacional de la química aplicada.
El programa de Unprecedented Virtual Fòrum arrencarà el dilluns 16 de novembre amb un acte inaugural en el qual intervindran els presidents d’Expoquimia, Carles Navarro; Equiplast, Bernd Roegele; i Eurosurfas, Giampiero Cortinovis.
Digitalització i desenvolupament sostenible
Al llarg de tota la setmana, experts nacionals i internacionals abordaran tot tipus de qüestions relacionades amb la digitalització, l’economia circular o la transferència tecnològica. Entre els 60 ponents previstos, destaquen l’arquitecte i analista industrial suís Walter R. Stahel, considerat pioner de l’economia circular; Margarita del Val, viròloga del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa; Alicia Richart, directora general de Digitals; i Larry Logan, Chief Evangelist a Digimarc Corporation.
Igualment, tindrà lloc una taula rodona en la qual s’analitzarà el paper de la química en la crisi sanitària provocada per la Covid-19, se celebrarà el Dia Internacional de la Química, es lliuraran diversos premis i reconeixements, i es donaran a conèixer als guanyadors dels Premis Expoquimia, el lliurament dels quals tindrà lloc durant la celebració del saló al setembre de 2021.
Al costat de les sessions teòriques i científiques, Unprecedented Virtual Fòrum compta amb un vessant més professional amb la presentació de diversos casos d’èxit a càrrec d’empreses que han apostat per la digitalització, l’economia circular o la transferència de la tecnologia com a base de la seva activitat empresarial i amb una agenda de reunions B2B per a facilitar els contactes de negoci.
En aquest apartat, es presentarà INNOCAT, un consorci en el qual participen entitats de vuit països de la Unió Europea per a desenvolupar una tecnologia nova que substitueixi els metalls que s’utilitzen actualment en els catalitzadors del sistema de fuita dels gasos dels motors dels vehicles de combustió, altament contaminants, per nanopartícules de coure. Representants de ACCIÓ de la Generalitat, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) donaran a conèixer, com a membres espanyols d’aquest consorci, els últims resultats dels seus treballs.
Congrés d’Enginyeria Química del Mediterrani
Paral·lelament, en la mateixa plataforma i en una altra sala virtual, tindrà lloc el Congrés d’Enginyeria Química del Mediterrani que abordarà les principals novetats relacionades amb l’Enginyeria Química, des d’àrees fonamentals com a tecnologies de separació i procés de reactors químics, fins a aplicacions en àrees com el desenvolupament sostenible i l’enginyeria ambiental, alimentària o bioquímica. Experts del sector debatran també sobre el futur d’aquesta indústria, les principals vies d’innovació i les oportunitats que es projecten.
Entre els principals ponents destaquen Richard Braatz, professor del MIT i especialista en gestió de dades en intel·ligència artificial; Xiao Dong Chen, expert en enginyeria química aplicada a la qualitat de vida; Renato Rota, professor del Politecnico di Milà especialitzat en termodinàmica, seguretat i contaminació ambiental; Jorge Ruiz Royo, CEO de Arandipur SL; Wayne Sim, CEO de 3esi i Aucerna; i Ignasi Cañagueral; Director de Dow Tarragona i del hub d’operacions del sud d’Europa.
Unprecedented Virtual Fòrum compta també amb el suport de diferents associacions del sector com FEIQUE, la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola, i el Fòrum de Química i Societat. Per a accedir a totes les sessions, es requereix un codi que serà lliurat per part dels organitzadors i dels col·laboradors i inscriure’s prèviament.
Inscriure’s aquí
Barcelona, 13 de noviembre de 2020