Ruha Benjamin, Majora Carter i Stephanie Hare, ponents principals
Les conferències de Smart City Expo 2024 aborden el desenvolupament urbà étic
Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment mundial sobre innovació urbana i solucions intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, ha anunciat els primers ponents de la seva edició de 2024. L’edició d’enguany compta amb un programa de més de 600 ponents i experts que estan donant forma al futur de la vida urbana, entre ells Ruha Benjamin, Majora Carter i Stephanie Hare, que busquen establir un horitzó en què el desenvolupament ètic adquireixi un paper clau en la propera era urbana.
SCEWC 2024 se celebrarà del 5 al 7 de novembre al recinte de Gran Via sota el lema “Live Better” (Viure millor) i se centrarà en com les ciutats poden transformar-se per convertir-se en llocs més habitables i preparats per fer prosperar els seus ciutadans.
La desigualtat d’origen tecnològic és una de les preocupacions creixents en un futur més urbà i tecnològic. Aquest és el camp d’especialització de Ruha Benjamin, destacada acadèmica i professora coneguda pel seu treball en la confluència de raça, tecnologia i societat. Benjamin és professora d’Estudis Afroamericans a la Universitat de Princeton i ha estudiat com les tecnologies emergents i els avenços científics repercuteixen en la justícia social i la desigualtat.
Majora Carter és una estratega de la revitalització urbana i defensora del medi ambient coneguda pels seus esforços per transformar el sud del Bronx, el seu barri d’origen, mitjançant la promoció d’espais verds, el desenvolupament econòmic sostenible i la participació equitativa de la comunitat. Ha rebut nombrosos premis per la seva contribució al desenvolupament urbà, entre ells els de la National Geographic Society i la Environmental Protection Agency.
L’impacte de la tecnologia en les polítiques públiques, els drets humans i la justícia social és el domini de Stephanie Hare. Amb experiència tant en el món acadèmic com en la indústria, Hare ha treballat en qüestions relacionades amb la privacitat de les dades, la vigilància i l’ús ètic de la intel·ligència artificial. Estudia les implicacions de les tecnologies emergents en la societat, advocant per polítiques i pràctiques que promoguin l’equitat i protegeixin els drets individuals, i garantint que la tecnologia serveixi al bé públic i faci front a les desigualtats socials.
Aquestes ponències formen part del programa de les conferències de SCEWC, que s’estructurarà al voltant de vuit temes principals: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, i Seguretat i Protecció.
A més, la zona d’exposició acollirà més de 1.100 expositors entre els quals es troben empreses, ciutats i institucions de tot el món que mostraran els seus projectes i solucions..
Hub global d’innovació
Fira de Barcelona reforçarà el seu paper com a centre mundial de la innovació urbana amb la celebració de SCEWC 2024 juntament amb Tomorrow.Mobility, esdeveniment organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility amb l’objectiu de desenvolupar un nou paradigma de mobilitat urbana sostenible; i les terceres edicions de Tomorrow Building, centrada en la construcció innovadora, i Tomorrow.Blue Economy, per utilitzar tot el potencial dels recursos oceànics per a un creixement econòmic sostenible.
A més, el 2024 SCEWC aprofundirà en el paper que tenen les startups en el seu procés de desenvolupament de noves tecnologies. Per a això, l’esdeveniment estrenarà l’Innovation Playground, un espai per connectar els principals actors de l’ecosistema global d’innovació, incloent startups, inversors, governs, corporacions i centres de recerca. Així mateix, el SCEWC també celebrarà la tercera edició del Barcelona Deep Tech Summit, un esdeveniment de Barcelona Activa centrat en l’emprenedoria científic-tecnològica i les spin-offs universitàries.