Hispack projecta al món els avantatges de la tecnologia espanyola de packaging

Hispack 2024 serà una nova ocasió perquè els subministradors espanyols de tecnologia i solucions de packaging impulsin les seves oportunitats exportadores. Amb la iniciativa “Spanish Solutions”, la fira líder de la indústria de l’envàs i l’embalatge a Espanya en col·laboració amb amec envasgraf ha organitzat un programa d’activitats  adreçades al visitant internacional que inclou conferències i presentacions de casos d’èxit, rutes guiades, un Brokerage Event i més de 800 trobades de negocis agendats entre expositors i compradors de països clau.

Es preveu que, en la propera edició que tindrà lloc del 7 al 10 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​Hispack rebi més de 3.000 professionals internacionals de països com Portugal, Itàlia, Alemanya, França, Marroc, Mèxic, Portugal, Polònia, Tunísia o Turquia, entre d’altres, interessats a conèixer la tecnologia de packaging i procés exposada a la fira.

Espanya es troba entre els deu primers països productors i exportadors de maquinària i equips d’envàs i embalatge. Internacionalització, solucions a mida per a cada projecte, flexibilitat, alta qualitat, tecnologia punta, preu competitiu i servei postvenda excel·lent són les principals qualitats d’aquesta especialitat amb una xifra de negoci de 1.750 milions d’euros, segons dades d’amec envasgraf. L’any passat, les exportacions de maquinària espanyola d’envàs i embalatge van créixer un 15% respecte al 2022. Els Estats Units s’han consolidat com el primer mercat de destinació de les vendes a l’exterior del sector. Per zones geogràfiques, Europa representa el 48% de les exportacions, els Estats Units i el Canadà, el 17%, l’Amèrica Llatina, el 16% i l’Àsia, el 9%.

Segons el president d’amec envasgraf, Luis Villegas, les principals innovacions que mostraran els fabricants espanyols de tecnologia de packaging a Hispack es caracteritzen per “una automatització i digitalització més grans, equips més versàtils i adaptables a l’ús de nous materials, solucions més eficients i sostenibles , així com el compliment dels més alts estàndards de seguretat, fiabilitat i qualitat”.

Spanish Solutions: Casos d’èxit
Com a complement a l’oferta comercial i per donar a conèixer als compradors internacionals els avantatges competitius de les solucions de packaging “Made in Spain”, Hispack 2024 inclou una desena de conferències en què fabricants de maquinària, acompanyats de clients, explicaran els seus millors casos d’èxit.

Per a Luis Villegas, “aquestes ponències permetran als visitants internacionals conèixer, de primera mà en un format ràpid, dinàmic i breu, casos pràctics reals aplicats a empreses client. Estic convençut que se sentiran plenament identificats amb les problemàtiques que es plantejaran i aprendre com s’han resolt”.

Així, AND & OR juntament amb Delicias Coruña presentarà la millora productiva que va suposar l’automatització del procés de paletitzat per evitar caigudes o desperfectes als productes. Per part seva, Ayrtac amb una envasadora d’alt buit en sec va aconseguir que el productor francès de pebrot en pols Biper Gorri automatitzés la seva línia de producció, garantint la millor conservació. L’eliminació dels temps morts de la maquinària, la millora de la usabilitat i els estalvis energètics i de material en el disseny de l’embolcall són algunes de les prestacions que va oferir Invpack a Chocolates Reybar i que s’explicaran a Hispack. També el cas de Terg, companyia polonesa d’electrodomèstics i productes d’electrònica, que gràcies a Limitronic i al seu partner Sparck Technologies va aconseguir un empaquetat adaptat a la mida i forma exacta del producte, per estalviar en cartró, millorar la seguretat i fins i tot personalitzar cada embalatge mitjançant un sistema dimpressió digital directa.

D’altra banda, Innova va resoldre amb una embolicadora automàtica la problemàtica de protecció final dels sacs de productes d’alimentació animal del fabricant mexicà Nutec, que va veure reduït el consum de film estirable i millorada l’estabilitat dels palets per al transport. També es podran conèixer els detalls de com Capsa Packaging va aconseguir que MediaMarkt reduís els costos econòmics i mediambientals de la seva logística inversa amb la reutilització mínima de sis vegades de les caixes de cartró. Es va calcular gràcies a això una disminució del 80% de la petjada de carboni d’aquest procés.

Un altre cas d’èxit que es detallarà és el del celler gallec ViniGalicia, que va confiar a Meler per reduir l’ús de plàstic dels embalatges i els costos associats. Per la seva banda, Bodegas Fundador revelarà com va aconseguir rebaixar dràsticament el nivell de rebuig de les etiquetes per mala qualitat i de retreball de les ampolles incorrectes gràcies a Difmaq. Es podrà conèixer, així mateix, els resultats del sistema d’inspecció i verificació automatitzada mitjançant visió per computador d’E2M, capaç de processar fins a 600 llaunes per minut per detectar qualsevol defecte, que es va instal·lar a la línia de producció del fabricant de conserves Escurís. Finalment, Hero explicarà com Macsa els va ajudar a reduir la despesa de tinta i solvents en el procés de codificació dels seus productes i augmentar la velocitat de marcatge del packaging.

Compradors internacionals
A més d’aquestes conferències, Hispack ha organitzat un programa d’activats intens a l’International Business Center (IBC), ubicat al Pavelló 3. En aquesta àrea del saló especialment dedicada al negoci internacional, els visitants d’altres països podran rebre informació i assessorament personalitzat sobre els proveïdors espanyols més adients per desenvolupar els seus projectes. Igualment, es podran inscriure en rutes guiades tematitzades per la fira per conèixer tecnologies de packaging sostenibles o l’aplicació de solucions de la indústria 4.0 a la maquinària d’envàs i embalatge, entre d’altres.

Així mateix, l’IBC serà el punt de recepció de les delegacions internacionals convidades i es podrà assistir a presentacions sobre oportunitats comercials per al packaging espanyol al Marroc, Polònia, Tunísia i Mèxic. També es dedicarà una jornada a explorar les possibilitats que ofereix el mercat japonès. A més, hi ha previst la celebració d’un Brokerage Event, entrevistes empresarials ràpides per trobar proveïdors o col·laboradors. Finalment, el gairebé centenar de compradors convidats a través del Programa “Hosted Buyers” de Hispack mantindran trobades de negoci amb les empreses espanyoles presents a la fira. Es preveu fer més de 800 reunions d’aquest tipus.

Un Hispack amb unes 780 empreses
Hispack, fira líder del sector a Espanya des de fa més de 40 anys i una de les més importants del calendari firal europeu per a la indústria del packaging, comptarà aquest any amb uns 780 expositors de 28 països i 1.250 marques representades al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i acollirà la visita de més de 27.000 professionals, un 10% internacionals. El 60% de l’oferta de Hispack correspon a equips i maquinària de procés, envasament, embotellament, fabricació de packaging, codificació, etiquetatge i marcatge, automatització, robòtica i logística. El 40% restant d’expositors, per part seva, presenta matèries primeres i materials per a packaging, envasos i embalatges, i elements de PLV per a diversos sectors industrials i de consum, així com per a la distribució, el comerç electrònic i el retail.

Barcelona, ​​16 d’abril del 2024

Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com