S’assessorarà els estudiants mitjançant més de 1.500 webinars, xats i videoconferències
FiraCampusVirtual potencia l’orientació online als alumnes amb més de 400 experts
Els serveis d’orientació seran un dels eixos principals de FiraCampusVirtual, la plataforma digital que Fira de Barcelona organitza del 20 al 24 de maig, davant la impossibilitat de poder celebrar el Saló de l’Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid-19 . Per això, comptarà amb més de 400 experts del saló i dels més de 130 centres de formació que participaran en aquest esdeveniment digital, que assessoraran els alumnes de forma grupal o individual per tal de resoldre els seus dubtes i ajudar-los a triar el seu futur acadèmic.
Mitjançant més de 1.500 webinars, xats, conferències i videotrucades els estudiants tindran la possibilitat de contactar amb pedagogs i altres professionals que els donaran tota la informació necessària perquè la presa de la seva decisió estigui ben fonamentada. A més, s’oferiran tutories personalitzades per ajudar a preparar una visita adequada a la plataforma en funció de les seves preferències i inquietuds.
L’esdeveniment compta, a més, amb “Transitar” un espai organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de l’orientació en aquesta etapa dels estudiants, a més de lluitar contra l’abandonament escolar i promoure noves oportunitats educatives.
La Secretaria d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya també serà present amb un espai dedicat a donar a conèixer als usuaris els diferents sistemes d’accés a la universitat i nous graus, així com als programes d’ajuda i beques d’estudi.
Visita àgil i interactiva
Els participants podran accedir, a través del seu ordinador, tauleta o telèfon mòbil, a una plataforma que està dissenyada per simular els palaus del recinte de Montjuïc que podran “recórrer” de manera àgil i interactiva a la recerca d’informació i accedir així a l’àmplia oferta acadèmica que ofereixen els centres i universitats, permetent crear un recorregut propi pels diferents estands.
Igualment, els estudiants i les seves famílies podran gaudir de xerrades i webinars amb orientadors i professionals de diferents sectors. Els expositors publicaran una agenda perquè els usuaris coneguin els temes que es tractaran, quin dia i a quina hora, i d’aquesta manera accedir fàcilment a aquells que triïn.
En aquest sentit, també podran contactar directament amb els informadors que cadascuna de les universitats i centres educatius expositors posen a disposició dels visitants, per fer-ho hauran d’entrar als estands en què estan interessats i demanar que els atenguin de manera individualitzada.
Formació Professional i títols universitaris
FiraCampusVirtual compta amb més de 130 expositors entre els quals destaquen algunes de les principals universitats catalanes, tant públiques com privades, centres de Formació Professional i escoles de negoci, que donaran a conèixer una àmplia oferta acadèmica, així com els nous títols que es podran estudiar el pròxim curs 2020-2021. Entre els centres universitaris que han confirmat la seva presència hi ha la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat de Vic ( UVic), la Universitat d’Andorra, la Universitat Abat Oliva CEU (UAO CEU) i la Universitat de Manresa (UVic-UCC).
Els joves que estiguin pensant a encaminar el seu futur i especialitzar-se en professions i oficis més concrets tindran accés a una gran varietat de cursos de Formació Professional, tant graus mitjans com superiors; com per exemple, l’escola d’aprenents SEAT, el grau superior en videojocs i oci digital de centre IPF; el títol de sistemes microinformàtics i xarxes de l’Escola Pàlcam; o el grau en automoció en línia de l’Escola Monlau, entre d’altres.
Així mateix, les universitats també presentaran les novetats en graus i màsters per a l’any que ve, entre les quals destaquen els estudis relacionats amb les humanitats i la tecnologia, com el nou doble grau en psicologia i logopèdia de Blanquerna-URL, que també presenta un nou postgrau en estimulació cognitiva i gestió emocional. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) impartirà per primera vegada el grau en estudis d’espanyol i xinès: llengua, literatura i cultura, amb el qual els alumnes obtindran una formació interdisciplinària que els pot facilitar la inserció laboral a la Xina; a més, presentaran un nou màster en neuroenginyeria i rehabilitació.
Per la seva banda, la Universitat Abat Oliba CEU oferirà la possibilitat de cursar els graus d’Educació Infantil i Educació Primària de forma simultània amb el postgrau en Primary Years Programme (PYP), un programa que habilita per a exercir la docència en qualsevol col·legi internacional de gairebé tots els països del món.
D’aquesta manera, del 20 al 24 de maig, de 10h a 20h, de dimecres a dissabte i de 10h a 17h, el diumenge, els visitants podran conèixer una àmplia oferta acadèmica de la mà d’algunes de les principals universitats i centres d’estudis, amb els que podran contactar directament per encaminar el seu futur acadèmic i professional.