Bizbarcelona reconeix 11 projectes per la seva contribució en temps de la Covid-19

Bizbarcelona, el saló de referència per a emprenedors, startups i pimes va lliurar ahir al vespre els reconeixements “Barcelona mai s’atura” per posar en valor la tasca de ciutadans, organitzacions, persones emprenedores, autònoms, pimes i empreses que han ajudat a mantenir l’activitat econòmica, social o cultural de la ciutat durant la Covid-19. L’acte presidit pel primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va aplegar representants de les 30 iniciatives finalistes, així com representants d’entitats lligades al món econòmic i empresarial, i l’ecosistema emprenedor de la capital catalana.

 

Els reconeixements “Barcelona mai s’atura”, creats pel saló Bizbarcelona i Barcelona Activa, van voler valorar la feina feta per diversos col·lectius que han aconseguit sobreposar-se a l’actual context de la Covid-19 amb iniciativa, enginy imaginació i han pogut mantenir o ampliar la seva activitat o bé han detectat una oportunitat i han apostat per la creació d’un nou negoci. S’han avaluat 95 propostes de les quals es van escollir 30 finalistes. Finalment s’han reconegut 11 propostes en tres categories: “Crear o reinventar un negoci”, “Iniciatives per mantenir l’activitat empresarial”  i “Col·laboració o iniciativa compartida”.

A la categoria “Crear o reinventar un negoci” es va distingir l’empresa Sycai Technologies per haver creat un assistent d’intel·ligència artificial que diagnostica el Covid-19 en segons; el taller de costura de la Fundació Roure adreçat a persones en situació vulnerable reconvertit en obrador d’equips de protecció individual (EPIs); i Creativialab Marketing, un grup d’empreses de diversos sectors que s’han unit per generar solucions intel·ligents per a la protecció de les persones.

Mentrestant, el Palau de la Música, amb el cicle de concerts Estiu al Palau 2020 que va contribuir a la recuperació del sector cultural; Suara Cooperativa, amb un servei gratuït de suport emocional i físic durant el confinament; Copernic, la primera comunitat virtual de clústers i cambres de comerç; i l’empresa de comunicació gràfica, Sistemes d’Edició, que va reconvertir la seva activitat per fabricar mampares de metracrilat, van ser les millors “Iniciatives per mantenir l’activitat econòmica”.

D’altra banda, les propostes de caire tecnològic van rebre tres dels quatre reconeixements en la categoria de “Col·laboració o iniciativa compartida”. Les mencions van recaure en la xarxa d’ateneus de fabricació digital de l’Ajuntament de Barcelona que durant la fase més dura de la Covid-19 van participar del moviment coronavirus makers fabricant amb impressió 3D milers d’equips de protecció personal; l’app T‐Mercabarna Solidària, que agilitza la distribució d’aliments a col·lectius en risc d’exclusió; i Nixi for Children, una experiència de realitat virtual que explica als nens i nenes què és el coronavirus, juntament amb CovidWarriors, una associació de voluntaris units en la lluita contra la Covid.

Bizbarcelona se celebra fins demà al recinte de Montjuïc juntament amb el Saló de l’Ocupació i marquen la represa de l’activitat firal presencial a Fira de Barcelona. Ofereix més de 260 activitats, entre conferències, tallers, assessoraments i espais de networking, a més de suport, eines i recursos per tal d’impulsar la reactivació econòmica i laboral.

Barcelona, 22 de setembre de 2020

Albert Sas – Maria Dolors Herranz
932332378 – 2541
asas@firabarcelona.com – mdherranz@firabarcelona.com